Cum sa scapi de parul gras

Foarte multe femei se lupta zilnic cu problema unui par mult prea gras. Solutii teoretice pentru o astfel de problema sunt destul de multe, insa rezultatele nu sunt intotdeauna vizibile. Parul gras poate sa apara din foarte multe cauze, incepand cu problemele cu tiroida si terminand cu pubertatea sau cu sarcina. Pentru a scapa de el, iata cateva recomandari:

Asigura-te ca te speli corect pe cap

Chiar daca ai un sampon foarte bun, s-ar putea sa realizezi ca tehnica cu care te speli este gresita. In primul rand, trebuie sa masezi foarte bine scalpul in momentul in care te speli, urmand sa clatesti foarte bine. De foarte multe ori, parul gras este rezultatul samponului care nu a fost bine clatit.

Spala-te cu apa rece

Chiar daca nu este foarte confortabil, este bine sa iti clatesti parul cu apa rece. Explicatia este cat se poate de simpla: apa calda stimuleaza glanda care produce sebuum, in timp ce apa rece ajuta la oprirea acestei glande. De asemenea, apa rece inchide cuticulele si iti ajuta parul sa fie mult mai puternic.

Nu folosi atat de des uscatorul de par

Majoritatea femeilor folosesc zilnic uscatorul de par. Nu este intocmai cea mai buna decizie, deoarece poate sa distruga structura parului si poate sa stimuleze glanda ce produce sebuum. Ori de cate ori ai ocazia, lasa-ti parul sa se usuce natural.

Nu iti atinge parul foarte des

Daca ai un tic nervos ce presupune atingerea parului, scapa de el. Cu cat il atingi mai mult, cu atat mai gras devine.

Foloseste sampon uscat

Poate sa fie unul dintre cei mai importanti aliati pentru tine si pentru parul tau. Samponul uscat absoarbe instant grasimea si iti ofera volum. In felul acesta poti obtine o imagine extrem de placuta.

Inceara pudra de par

Pudra de par te poate ajuta si ea destul de mult, in conditiile in care absoarbe grasimea. Daca nu ai pudra de par poti folosi chiar si pudra de talc, cu acelasi efect deosebit.

Evita produsele care iti promit stralucire

Multe sampoane promit o stralucire deosebita pentru par. Acest lucru inseamna, de cele mai multe ori, un plus de grasime.

Add Comment