Cu ce se diferentiaza noile aparate foto Mirrorless

Desi aparatele foto digitale si compacte se bucura in continuare de o mare cautare in randurile fotografilor incepatori, aparatele foto de tip mirrorless au inceput sa vina puternic din urma, iar acest lucru nu il face doar in ceea ce priveste segmentul ce isi castiga existenta din asa ceva (fotografii profesionisti), ci si al celor incepatori, care abia acum patrund in acest domeniu.

Cel mai probabil te intrebi cu ce se diferentiaza noile aparate foto de tip mirroless, nu-i asa? Ei bine, dupa cum iti poti da seama si din denumirea acestora, aparatele foto mirroless utilizeaza lentile interschimbabile, la fel ca in cazul DSLR-urilor, insa spre deosebire de acestea nu au in dotarea lor niciun fel de oglinda.

Ce inseamna acest lucru? Prin faptul ca oglinda pe care o regasim in cazul unui DSLR (aceasta avand niste dimensiuni deloc neglijabile) a fost inlaturata, dimensiunile unui aparat foto mirrorless (denumirea sa completa este „Mirrorless interchangeable-lens camera”) au devenit unele mult mai mici, fiind asadar mult mai usor de manevrat si de transportat, mai ales in cazul in care ne place sa calatorim mult si dorim sa putem realiza fotografii de cea mai buna calitate.

In ceea ce priveste dimensiune senzorului, trebuie precizat faptul ca majoritatea aparatelor foto mirrorless vin cu senzori de tip APS-C, acestia vand dimensiuni de 23 x 15 mm, la fel ca in cazul unui DSLR. Sensibilitatea ISO este si ea una excelenta, la fel de buna ca in cazul mult mai celebrelor DSLR-uri, iar obiectivele de buna calitate, performantele in fotografiere excelente si dimensiunile foarte mici ale mirrorless-urilor sunt alte motive pentru a opta pentru un astfel de aparat foto.

Desigur, exista si unele „neajunsuri” ca sa le spun asa, iar pe langa pretul usor mai ridicat pe care il re un mirroless, aici as mai include si faptul ca autonomia este una mult mai redusa decat cea a unui DSLR. Dar, desigur, acestea sunt aspecte peste care se poate trece cu usurinta.

Add Comment